به نظر شما وبلاگ را در چه موضوعی گسترش دهیم ؟

مرگ یک کوسه بسیار بزرگ در سواحل خلیج فارس

مرگ یک کوسه بسیار بزرگ در سواحل خلیج فارس

وال کوسه (کوسه کولی کر)
وال کوسه (کوسه کولی کر) از گونه های در معرض انقراض دریایی است
سازمان محیط زیست ایران از مشاهده جسد یک وال-کوسه بسیار بزرگ در ناحیه خورموسی در آبهای خلیج فارس خبر داده است.
محمد باقر نبوی، معاون دریایی سازمان محیط زیست ایران، روز سه شنبه ۲۰ مهر (۱۲ اکتبر) گفت که بررسی های اولیه نشان داده است که روی بدن این حیوان عظیم الجثه آثاری از خراشیدگی یا جراحت دیده نشده است و احتمال می رود که این وال-کوسه به مرگ طبیعی مرده باشد.
به گفته آقای نبوی، طول این وال-کوسه که در زبان محلی به کوسه کولی کر معروف است، بین ۸ تا ۱۰ متر بوده است.
نسل وال-کوسه ها در معرض انقراض است و به همین دلیل از آبزیان حفاظت شده به شمار می رود که شکار آن ممنوع است.
اما به گفته معاون دریایی سازمان محیط زیست ایران، برخی از صیادان سواحل خلیج فارس، به خاطر استفاده از روغن، باله و محتویات بدن این نوع کوسه بی آزار، با پریدن روی آن و فروکردن قلاب در بینی وال-کوسه، آن را به سمت ساحل می کشند.
کوسه کولی کر از حیوانات کوچک دریایی مانند پلانکتون ها تغذیه می کند و به علت جثه بزرگش به وال-کوسه شهرت یافته است و یکی از ده ها نوع کوسه ای است که به انسان ها حمله نمی کند.
این سومین گزارش از مشاهده جسد آبزیان غول پیکر در آبهای خلیج فارس طی مهر ماه امسال است.
اوایل مهر ماه نیز، سازمان محیط زیست از کشف جسد یک نهنگ ۱۰ تنی در سواحل جزیره خان بردخون در نزدیکی بندر دیر، گزارش داده بود.
وال کوسه
خلیج فارس از زیستگاه های مهم جهان به شمار می‌رود که به خاطر تنوع گونه های جانوری در آن، مورد توجه طرفداران محیط زیست قرار دارد
پیش از آن نیز، ماهیگیران محلی از مشاهده جسد شناور یک نهنگ دیگر در محدوده خارکو خلیج فارس خبر داده بودند.
خلیج فارس از زیستگاه های مهم جهان به شمار می رود که به خاطر تنوع گونه های جانوری در آن، مورد توجه طرفداران محیط زیست است.
آلودگی ها مختلف در این منطقه به گفته کارشناسان محیط زیست، زیستگاه دلفین ها و نهنگ های خلیج فارس را به خطر انداخته و این منطقه را به یکی از حساس ترین و آسیب پذیر ترین اکوسیستم های جهان تبدیل کرده است.
تردد کشتی ها، نشت فرآورده های نفتی به علت فرسودگی خطوط نفت و گاز در بستر آب، ورود فاضلاب های شهری و ورود انبوه زباله های شهری و روستایی به خلیج فارس از عمده ترین علل نگرانی طرفداران محیط زیست درباره تهدید اکوسیسیتم این منطقه است.
طی هفته های گذشته، همچنین گزارش هایی از گسترش پدیده کشند قرمز در آبهای خلیج فارس منتشر شده بود که نشان می داد رشد بی رویه جلبک ها در این منطقه موجب افزایش مرگ و میر انواع آبزیان شده است.
فعالان طرفدار محیط زیست در ایران با انتقاد از کوتاهی مقام های دولتی در توجه به بحران های زیست محیطی، تاکید می کنند که دولت هیچ برنامه کلانی برای پیشگیری از تشدید آلودگی خلیج فارس ندارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر